Udvidelse af Twenty Fourteen

Temaet Twenty Fourteen er et af de tre standardtemaer, som WordPress ankommer med. Det er som sådan et udmærket tema, specielt hvis man vil lave en magasin-lignende hjemmeside. Men den er lidt kedelig og også svær at ændre.

Heldigvis findes der plugins, der gør det nemmere. Det gør der i øvrigt også til de andre standard-temaer.

Første plugin hedder styles: twenty fourteen, og du finder det nemt ved at gå til din backend, vælge Plugins, vælge “Tilføj nyt”, og så endelig skrive fx “twenty fourteen” i søgefeltet. Installer og aktiver.

Du får derefter besked (enten direkte eller når du går til Udseende/Temaer/Tilpas) på at du også er nødt til at installere et plugin, der blot hedder “Styles”. Sig ja til det, installér og aktiver også dette.

Disse to plugins giver mange, gode muligheder. Men der er endnu et plugin, som er helt fantastisk. Desværre er det midlertidigt trukket tilbage fra den officielle plugin-liste, pga. nogle problemer med den sidste version af WordPress. Alligevel vil jeg anbefale at du prøver at installere det, i hvert fald på din localhost.

Plugin’et hedder Fourteen Extended, og kan hentes på https://github.com/wp-plugins/fourteen-extended. Find knappen med Download zip, download (uden at pakke ud). Gå derefter tilbage til din backend, vælg “Tilføj Nyt” og find så filen på computeren.

Med disse tre plugins får du så mange nye muligheder, at det vil være for omfattende at gennemgå dem her. Men prøv dig frem…

Åh ja, ups, jeg glemte noget. Allerbedst er det hvis du først opretter et “child theme” til Twenty Fourteen. Det er ikke helt nødvendigt, men en god idé. Læs mere under Avanceret WordPress, eller download en pdf-fil om det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endnu en side om WordPress