Oversætte et WordPress-plugin

Nogle plugins kommer med en færdig, dansk oversættelse. Andre oversættelser kan laves med en tilføjelse til functions.php i ens child-theme. Men nogen gange er det nødvendigt selv at gå i gang.

Jeg installerede plugin’et Booking Calendar, fordi jeg havde behov for en kalender, hvor brugeren hurtigt kunne se om et konkret værelse var udlejet. Plugin’et var udmærket, også i den gratis version, men var desværre blevet oversat meget dårligt. Bl.a. var ordet “reservation” konsekvent stavet forkert. Det er jo et dårligt signal at videregive til en kunde, også selv om ordet kun kunne ses i kontrolpanelet.

Jeg gik derfor til plugin’ets hjemmeside og fandt en god oversættelsesvejledning, som også kan bruges til andre plugins: http://wpbookingcalendar.com/faq-category/translation/.

Kort fortalt skal du først installere det gratis program Poedit (http://poedit.net/download#win32). Dernæst skal du finde den eksisterende oversættelse (eller lave en helt ny). Hos mig hed filen “wpdev-booking-da_DK.po” og lå i mappen “Languages” i plugin’ets mappe. Den fulde sti så sådan ud: wp-content/plugins/booking/languages.

Så var det bare at køre de forskellige oversættelser igennem. Da jeg var færdig, gemte jeg samt valgte funktionen “Kompilere til MO”. Denne fil uploadede jeg til hjemmesiden med FileZilla, overskrev den oprindelige – og vupti var (de værste) stavefejl væk.

Til sidst er kun at gøre gengæld for de mange, dejlige gratis programmer. Jeg sendte selvfølgelig den nye version til Booking Calendar, så andre kan få glæde af den.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endnu en side om WordPress